De oudste voorbeelden van content marketing – Dr. Oetker – John Deere –  Michelin

De oudste voorbeelden van content marketing – Dr. Oetker – John Deere – Michelin

Content marketing is feitelijk iets wat al jaren bestaat. Niets nieuws onder de zon. Behalve dan internet … En dat maakt content marketing plotseling weer heel belangrijk en actueel. De oudste voorbeelden van content marketing op een rijtje: Dr. Oetker, John Deere en Michelin.

Dr. Oetker

In zoverre bekend is dit het meest klassieke voorbeeld van content marketing. August Oetker verkocht pakken bakpoeder. Op de achterkant van de verpakking gaf hij tips in de vorm van allerlei bakrecepten. In 1911 kwam de eerste verzameling recepten uit. Dit heel succesvolle kookboek is na 100 jaar en na verscheidene aanpassingen en herdrukken al 19 miljoen keer over de toonbank gegaan. Dr. Oetker deelt nu recepten en baktips op de website.

 

 

John Deere

Dit oorsprong Amerikaanse bedrijf bestaat al sinds 1837 en is vooral bekend van de landbouwmachines. Al in 1895 begon men met het delen van kennis. In hun “The Furrow” publiceerde men tips waarmee de landbouwondernemer winstgevender kon gaan ondernemen. Dit magazine, “De Voor” in Nederland, bestaat nog steeds. Het heeft inmiddels meer dan 1,5 miljoen lezers en verschijnt in 12 talen in 40 talen. Bekijk hier “De Voor” van juni 2015.

 

 

Michelin

Bandenfabrikant Michelin begon in 1900 met het geven van tips aan chauffeurs. Zij publiceerde deze tips over hotels en restaurants in de inmiddels bekende Michelingids.

 

 

 

Tegenwoordig kunt u uw kennis ook via internet delen. In de vorm van o.a. blogs, websites, nieuwsbrieven, e-books en whitepapers. En u kunt dat om dezelfde redenen doen als August Oetker, John Deere en Michelin dat al deden. Voor het delen van kennis.

Zo bent u een adviseur voor uw (potentiële) klanten. Zo wordt u eerder gevonden door nieuwe klanten en zo blijven bestaande klanten langer klant. Zo vindt en bindt u klanten. En heeft u daar niet genoeg tijd voor of u heeft wat hulp nodig bij het schrijven en delen van kennis? Dan kunnen wij u daar zeker mee van dienst zijn.

Related posts