Gratis vacatures plaatsen op LinkedIn

Gratis vacatures plaatsen op LinkedIn

Er zijn meer dan 4 miljoen Nederlanders lid van LinkedIn. Grote kans dat daar een potentiële kandidaat voor uw bedrijf tussen zit, of iemand die een kandidaat kent. Maar dan moet u dit netwerk wel laten weten dat u iemand zoekt.

Op zoek naar de ideale kandidaat

U kunt op LinkedIn iemand zoeken die helemaal aan het functieprofiel voldoet en deze persoon dan persoonlijk of via via benaderen om te peilen of hij/zij geïnteresseerd is om een overstap naar uw bedrijf te maken. LinkedIn kent hiervoor ook een speciale zoekfunctie: – klik naast de zoekbalk op Geavanceerd. Voor sommige functies moet u een betaald account hebben.

Gratis mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren om uw vacature gratis via LinkedIn te verspreiden.

  1. Als update delen. U deelt een ‘update’ en plaatst zo de vacature in korte bewoordingen op eigen home-pagina van LinkedIn (bericht). Zo brengt u deze onder de aandacht van uw net-werk. Zodra uw netwerk begint te “liken” (Interessant) en “delen”, komt de vacature onder de aandacht in de netwerken van anderen. Neem altijd een link naar uw eigen website op. U moet dan wel een soort landingspagina ma-ken, waar de potentiële kandidaat snel kan zien hoe hij/zij meer informatie kan krijgen en/of meteen kan reageren. U kunt eventueel ook een link naar een gratis vacaturesite opnemen als u daar gebruik van maakt.
  2. Plaats de vacature in groepen. U kunt lid van maximaal 50 (interesse)-groepen. Elke groep kent een tab voor discussies en voor jobs/vacatures. Plaats uw vacature met een link naar uw website in de relevante groepen.
  3. Plaats de vacature op uw bedrijfspagina. Heeft u een eigen Bedrijfspagina (onder profielfoto), dan kunt u daar (voortdurend) nieuws publiceren. En dat kunnen uiteraard ook vacatures zijn.
  4. Showcasepagina’s. Via uw bedrijfspagina zijn zgn. showcasepagina’s mogelijk. Eigenlijk bedoeld voor producten, diensten, e.d., maar ook geschikt voor uw vacature(s).

Uw eigen bedrijfs- en showcasepagina

Deze pagina’s hebben natuurlijk het meeste effect als u voldoende volgers heeft weten te interesseren voor uw pagina’s. Maar ook zonder volgers zijn deze pagina’s interessant, omdat geplaatste berichten door uzelf en/of anderen gedeeld kunnen worden.

Betaalde vacatures op LinkedIn

  1. Via betaalde vacaturesites. Als u uw vacature op een betaalde vacaturesite, zoals Jobbird.com of Twiglers zet, kunnen zij de vacature als “gesponsorde” vacature doorplaatsen naar LinkedIn en deze onder de aandacht brengen bij een specifieke doelgroep.
  2. Via een recruiter. U kunt de werving en selectie natuurlijk ook (beter) uitbesteden aan een specialist die ook alle LinkedIn-mogelijkheden beheerst en een uitgebreid net-werk heeft.
  3. Zelf doen. Met betaalde vacatures krijgt uw vacature op LinkedIn meer aandacht. Niet al-leen bij uw eigen netwerk en bij de contacten van uw contacten, maar ook bij een doelgroep die u zelf bepaalt. Onder uw profielfoto rechts-boven vindt u een menu, klik op “vacature”.  Als u de taal van LinkedIn instelt op Engels, zijn er meer mogelijkheden dan in de Nederlandse versie. De tarieven hangen af van de doelgroep, de functie en de regio die u kiest. U krijgt hier tijdens het invullen van de gegevens pas echt duidelijk inzicht in.

Betaald of gratis op LinkedIn?

U heeft behoorlijk wat mogelijkheden om uw vacature(s) gratis op LinkedIn onder de aandacht te brengen. Veel vacatures worden zo gevuld.

En verder nog?

Nationale Vacaturebank, Linkedin en Randstad zijn de drie meest favoriete kanalen voor arbeidsmarktoriëntatie van de Nederlandse beroepsbevolking. Dat blijkt uit de nieuwste data uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO 2014) van Intelligence Group. 84% van de gebruikers staat open om benaderd te worden voor ander werk.


Er zijn allerlei mogelijkheden om uw vacature gratis op LinkedIn onder de aandacht te brengen. Voeg daar een link naar een landingspagina op uw eigen website aan toe en vermeld daar hoe de kandidaat meer informatie kan krijgen of hoe hij/zij meteen kan reageren.

Related posts