Het model Datalek-register

Het model Datalek-register

Soms moet u een datalek-incident melden en soms niet. Tóch is het slim om élk mogelijk incident te registreren. Oók als u het niet gemeld heeft. Zo kunt u bij een controle aantonen wat uw overwegingen zijn geweest. Het is model Datalek-register is een handig hulpmiddel.


Waarom een Datalek-register?

U kunt nooit alles onthouden. Weet u bijvoorbeeld nog of u of een werknemer vorig jaar in februari een mailtje met persoonsgegevens per ongeluk naar een verkeerd mailadres heeft gestuurd? En wat dan als u ooit controle krijgt? Tip. Leg daarom élk mogelijk datalek en mogelijk incident vast in dit register. Oók als u het niet gemeld heeft aan de Autoriteit Persoonsgegevens.

Het model Datalek-register

Het model Datalek-register is gemaakt in excel en bestaat uit 5 bladen:  • Blad 1. Het voorblad. Een korte inleiding.
  • Blad 2. Updates. Hierin geeft u aan wanneer u het register heeft aangevuld.
  • Blad 3. Incidenten. Van elk mogelijk incident moet u 13 gegevens registreren. Aan de hand van een voorbeeld ziet u wat en hoe.
  • Blad 4. FAQ’s – Datalek-register. Aan de hand van 11 veel gestelde vragen met antwoorden krijgt u uitleg over datalekken en het register. U ziet hier ook verwijzingen naar externe bronnen en krijgt handige downloads aangeboden.
  • Blad 5. Het 6-Stappenplan Datalek-registratie. Middels een stappenplan krijgt u inzicht wat u moet doen bij een datalek-incident.

Download het model

Het excelsheet is tegen een kleine vergoeding vanaf € 15 te verkrijgen.

Related posts