Hoe uw social media profielen zo efficiënt mogelijk beheren?

Hoe uw social media profielen zo efficiënt mogelijk beheren?

Stel, u heeft bedrijfspagina’s en persoonlijke pagina’s op LinkedIn, Facebook, Google+ en bijv. Facebook. U schrijft of leest ergens een interessant artikel dat u graag met anderen wilt delen. Hoe is dat dan makkelijk te doen?

Een voor een

Sharebuttons. Staan er knoppen in, onder of bij het artikel? Dan kunt u achtereenvolgens het artikel delen op de sociale netwerken naar keuze.

Maak een bericht. U kunt ook een voor een naar uw social media pagina’s surfen en daar een bericht plaatsen met een (short)link naar de webpagina waar het betreffende artikel staat.

Met behulp van een app(licatie)

Er zijn verschillende applicaties waar u een artikel in één keer kunt delen via al uw social media. Zo zijn er o.a.:

  • Tweetdeck. Twitter-tool van Twitter zelf.
  • TweetCaster. Een gratis app voor iOS, Android en Windows Phone. U kunt tegelijkertijd naar Facebook en Twitter posten.
  • UberSocial. Voor de beginner is deze app vergelijkbaar met TweetCaster.
  • Yoono. Twitter-app voor op pc.
  • Hootsuite. Is wat ons betreft het meest toegankelijk, uitgebreid en toch gebruikersvriendelijk. Vandaar dat we de mogelijkheden verder uitgewerkt hebben.

Wat is HootSuite?

Een dashboard. HootSuite is een social media dashboard waarmee je diverse social media profielen kunt beheren. Zoals Twitter, Facebook profiel, Facebook pagina, Facebook groepen, LinkedIn profiel, LinkedIn company, LinkedIn groepen, enz. Je hoeft dan alleen in te loggen op HootSuite om direct toegang te hebben tot deze accounts.

Voordelen van HootSuite

Handig. U hoeft een bericht maar één keer hoeft te maken en kunt dat tegelijk naar verschillende social media profielen versturen. Ook kunt u ze automatisch inplannen. Ze worden dan geplaatst op de beste tijd, ofwel het eerstvolgende tijdstip dat de meeste volgers online zijn.

Veel gratis apps. Er zijn meer dan 70 gratis apps om toe te voegen. Zo kunt u bijv. overzicht houden over YouTube, Vimeo, Flickr, Instagram, Mailchimp, Yammer, Slideshare, enz. Voor veel van deze extra apps kunt u vanuit uw Hootsuite-dashboard uw berichten beheren en versturen. U overziet uw eigen content en van degene die u volgt. U kunt bijv. een video naar YouTube zetten, of op een bericht daar reageren. Of een foto naar Flickr plaatsen. Maar ook kunt u een video of foto van iemand die u volgt via HootSuite weer delen naar Twitter, Facebook, enz.

En wat kost dat?

Gratis … Met het gratis basis account kunt u maximaal 3 social media profielen toevoegen, en onbeperkt de gratis apps. U heeft de mogelijkheid om één RSSfeed aan te maken.

… en betaald. Met het betaalde Pro account zijn uiteraard nog meer mogelijkheden. Op de website hootfantips staan de verschillen mogelijkheden op een rijtje.

Met de gratis versie van HootSuite kunt u al aardig wat social media profielen heel efficiënt beheren. De meeste mkb-ondernemers kunnen hier prima mee vooruit.

Dit artikel is tot stand gekomen m.b.v. Lydia Woudenberg van Hootfantips (HootSuite Certified Professional)

Related posts