De maandelijkse column: Snapt u het nog?

De maandelijkse column: Snapt u het nog?

Deze maand, augustus 2015, zou de schilder alle buitenramen komen schilderen. Afgelopen week belde hij af. Moet met spoed worden geopereerd aan een nekhernia. Ai, vervelend! Voor iedereen, maar voor een zzp-er zeker; die mist ook nog zijn inkomen. En voor ons is het natuurlijk ook vervelend, maar de schilder kan daar niets aan doen. Daar is geen perikel over te schrijven. Daarvoor moeten we terug in de tijd. Naar 2011 …

Zomer 2011 De schilder komt!

We (over beter gezegd mijn vrouw …) hebben jarenlang zelf de kozijnen geschilderd. In 2010 besloten we om het buitenschilderwerk uit te besteden aan een professional. We vroegen twee offertes op: eentje aan Beun de Haas (een gepensioneerde man ergens uit de buurt) en eentje aan het officiële schildersbedrijf. Beun gaf een inschatting van het aantal uren en een uurtarief. De echte schilder deed hetzelfde.

Beun was meer dan 2x zo goedkoop (hoe kan het ook anders), maar de Schilder was bijna 2x zo snel. Al met al was de schilder duurder, maar we gunden hem de opdracht. Mijn vrouw komt graag in de betreffende winkel en wordt altijd goed geholpen. Bovendien gunnen we een lokale ondernemer graag zijn handel. Hij had over een maand of vijf tijd. En ja hoor, naar volle tevredenheid werd in 2011 ons huis geschilderd. Nog steeds geen perikel waard.

Zomer 2013: er worden wat ronde ramen slecht

Nu begint het gedoe. We hebben 3 ronde ramen en vermoeden dat die snel aan een nieuwe schilderbeurt toe zijn. We twijfelen (althans ik twijfel) wat of die 2011 wel geschilderd zijn. Wij naar de schilder. En u kunt het al raden… Hij komt in het najaar kijken. In november biedt hij zijn excuses aan; hij komt snel langs. In het voorjaar van 2014 nog eens gebeld: de volgende week. Nooit meer iemand gezien! Nooit meer van de schilder iets gehoord. Enne… we hebben hem in 2011 echt niet uitgeknepen hoor. Gewoon netjes, op tijd en wit zijn prijs betaald. En tijdens het werk hebben we ook gewoon koffie geschonken en hij kon gewoon op onze wc zijn behoefte doen … Dus daar lag het allemaal niet aan. Snapt u het nog?

Oud zeer

Het doet me denken aan de tijd dat we gingen bouwen. Ik vroeg offerte aan bij drie elektrotechnische installatiebedrijven. Van eentje kreeg ik netjes een offerte. De andere twee moest ik bellen. De reacties? “Ik dacht je al lang iemand anders gevonden had.” En: “Oh.. wij zijn toch te duur.” Snapt u het nog?

2014 en heden

In 2014 bellen we dan toch maar een andere schilder. Voor het gemak noemen we hem van even “Pool”. Nou “Pool” komt na een week of vier kijken. Al het schilderwerk moet eigenlijk weer een keer opnieuw gebeuren. “Pool” constateert echter op vier plekken rotte delen in de kozijnen. Een plek is er zeer slecht aan toe en moet over een groot deel vervangen worden door een timmerman. De andere drie plekken kan ik (echt waar) zelf repareren. Als het maar voor de winter allemaal is gerepareerd… Dan komt “Pool” in het voorjaar of zomer schilderen.

Dat wordt begin augustus, eind augustus en nu wordt het voorjaar 2016, want “Pool” heeft een hernia. En dat is uiteraard heel vervelend. Intussen is er geconstateerd dat ook de ronde ramen met spoed gerepareerd moeten worden. We hebben nog geen idee door wie. Wat de echte schilder komt er blijkbaar niet voor, “Pool” is ziek en ik zelf kan er niet bij.

En de gevolgen?

Ja, ja, u raadt het goed. Weer een winkel (het schildersbedrijf) waar ik niet meer kom. En dat is toch niet raar? Je kunt er niet van op aan en men communiceert niet of zeer slecht. Er zijn altijd belangrijke dingen dan klanten. Of zijn het klanten met grotere opdrachten die de kleine klanten doet vergeten? Ik weet het niet. En u? Snapt u het nog?

Related posts