Rectificatie van 123inkt! Hoe gaat ú met de billen bloot?

Rectificatie van 123inkt! Hoe gaat ú met de billen bloot?

 

Het kan iedereen overkomen; van tijd tot tijd met de billen bloot. 123inkt moest van de rechter een rectificatie plaatsten op hun website. Daar kwam met niet onderuit. Men deed het wel héél slim!

123inkt rectificatie door de rechter verplicht

HP had 123inkt voor de rechter gedaagd. Iets over “totaly rebuild huismerk printercartridges voor HP-printers”. We laten het even in het midden hoe en wat precies… Wat belangrijk is om te weten is dat Digital Revolution, de eigenaar van 123inkt, door de rechter verplicht werd om een rectificatie op hun website te plaatsen.

 

Wat deed 123inkt zo goed?

Kijkt u eens goed naar dit screenshot van de homepage. Ervan uitgaande dat de rectificatie conform de uitspraak van de rechter is, probeert men heel goed het vertrouwen van de klant te behouden.

Een aantal dingen valt op:

  • We zijn de beste! Men is 7x op rij door de Thuiswinkel Awards uitgeroepen tot beste webwinkel van Nederland.
  • We zijn de snelste! Vóór 23.59 uur besteld, morgen in huis!
  • We zijn de goedkoopste! Laagste prijsgarantie.
  • We zijn de grootste! Meer dan 1,5 miljoen klanten.

Dan moet deze webwinkel, ondanks de uitspraak van de rechter, toch wel een heel goede dienstverlening hebben, denkt u niet?

E-mail naar bestaande klanten

De bestaande klanten hoefden echter niet met dit bericht op de homepage verrast te worden. Want al deze klanten ontvingen een e-mail waarin alle werd uitgelegd.

 

De e-mail van 123inkt; wat valt er op?

  • Men neemt zelf het initiatief om de fout kenbaar te maken.
  • Met het nodige sarcasme wordt een en ander uitgelegd.
  • Men hanteert een begrijpbare taal, zonder juridische termen en zonder vakjargon.
  • Een negatief oordeel van de rechter wordt omgebogen naar een positief verhaal.
  • Het e-mailbericht is ondertekend door de directeur/eigenaar zelf.

Misschien hadden de zinnen wat korter gekund, had men minder woorden kunnen gebruiken en sowieso een kortere mail kunnen sturen. Maar toch is het sterk om op deze wijze met de billen bloot te gaan.

Wat doet u als u geschoren wordt?

Afhankelijk het risico dat u loopt, blijft u rustig stil zitten. Komt u tot de conclusie dat u bestaande (en potentiële) klanten iets moet vertellen of iets moet uitleggen, doe dat dan zo snel mogelijk. Draai er niet omheen en probeer uw verhaal een positieve strekking mee te geven. Zijn de financiële- en de imago-risico’s heel erg groot, overweeg dan om een professioneel PR-bureau in te schakelen. Een bureau dat u van dienst kan zijn met uw schriftelijke communicatie, u kan adviseren hoe u met de pers moet omgaan, enz.

Belt er een journalist?

Hanteer dan onze checklist en bereid u goed voor.

Related posts